Ad van der Wiel

Als bestuurder van een middelgrote scholengroep van PO- en VO-scholen heb ik me op verschillende manieren en op diverse scholen beziggehouden met de implementatie van creatieve technologie (ict) als hulpmiddel om het onderwijs voor de leerlingen beter en aantrekkelijker te maken. Hierbij was ik eindverantwoordelijk voor zowel de inhoudelijke als de bedrijfseconomische aspecten. Deze ervaring gebruik ik nu bij Rijnconsult om andere schoolorganisaties te ondersteunen bijvoorbeeld op de route naar leren op maat.

Geniet van
Het is prachtig in een school rond te lopen en te ervaren dat de leerlingen gemotiveerd aan het werk zijn, zeker als je merkt dat ict daar een positieve bijdrage aan levert. Ik geniet van alle discussies die op dit moment binnen het onderwijs gevoerd worden over leren op maat, de manier om het onderwijs voor de leerlingen beter te laten aansluiten op hun individuele mogelijkheden. Vanuit onze prachtige oude woonboerderij Veluwe loop ik binnen 2 minuten met mijn twee honden in het bos; dat is ook echt genieten.

Talent in
Leiderschap, strategisch management, innovatie, coaching

Klanten zeggen over mij
“Het is duidelijk dat Ad zicht heeft op de diverse zaken die een rol spelen bij het inzetten van ict binnen een school. Hij weet die kennis op een prettige en effectieve manier over te dragen op de medewerkers van onze organisatie, zodat we ook na afloop van het ondersteuningstraject door kunnen. Ad is er daarnaast uitstekend in geslaagd om de ingezette vernieuwing beleidsmatig te borgen.”