Jan Brokke

Hoe bereid je jonge mensen goed voor op de snel veranderende maatschappij. Hoe creëer je de juiste mix van bestaande methoden van kennisvergaring en nieuwe inzichten en middelen. Deze vragen houden me bezig en vormen aanleiding en beweegreden tot de vele projecten waaraan ik gewerkt heb en werk, waarbij kwaliteit van onderwijs leidend is. 40 jaar ervaring op vele scholen in Nederland, maar ook in andere Europese landen draagt bij aan de manier waarop ik projecten vormgeef waarbij vooral de menselijke maat voorop staat.

Geniet van
Ik geniet ervan als ik klanten kan helpen de eerste stappen te zetten in een onderwijskundig veranderproces: het enthousiasme van klanten wanneer de ingezette weg van verandering werkt en succes oplevert, nog meer als het proces de talenten van leerlingen aanspreekt en kansen voor hen creëert.
Na werktijd kan ik ,gewapend met beitel en klopper, mijn energie en fantasie kwijt op Bourgondisch kalksteen wat soms aardige beeldhouwwerk oplevert. Maar ook een goed boek of een interessante stedentrip kan mij boeien.

Talent in
Innovator, veranderaar, strateeg in veranderprocessen, omgaan met weerstanden

Klanten zeggen over mij
“Jan zet in de projecten een heldere structuur neer en staat open voor discussie en andere inzichten. Voor hem staat kwaliteit voorop, waarbij hij vasthoudt aan het principe dat het welbevinden van de klant, de leerling voorop, het uiteindelijke succes bepaalt van de verandering.”