Jan Jongeneelen

Mensen willen wel veranderen maar niet veranderd worden, zo is het ook bij het invoeren van digitale vormen van lesgeven in het onderwijs. Als verandermanager heb ik met deze wijsheid altijd samen met de teams waarin ik heb gewerkt veranderingen weten door te voeren en dit steeds met verrassende resultaten. Niet op de laatste plaats voor mij zelf. Ik heb team verder zien gaan dan de oorspronkelijke doelen als ze maar gefaciliteerd en geholpen worden. Die ervaringen gebruik ik nu bij Rijnconsult waar ik scholen help de onvermijdelijke overgang naar het digitale tijdperk te maken.

Geniet van
Samenwerken met enthousiaste klanten of collega’s. Als ik dan zie hoe jonge medewerkers, die veel sneller zijn met ICT, dat maken waaraan we samen hebben zitten brainstormen, waardoor de werkelijkheid nog mooier wordt dan de beelden. Blij word ik wanneer klanten, door dingen slimmer te organiseren of doordat ze hun talenten beter kunnen inzetten, zien dat veranderingen werken,. Na werktijd ontspan ik door hard te lopen en geniet ik van lekkere etentjes het liefst met mijn kinderen en kleinkinderen.

Talent in
Strategie, veranderaar, innovatie, onderwijs, blended learning

Klanten zeggen over mij
“Jan weet in onze organisatie “out of the box” te zoeken naar oplossingen waar we door onze eigendrukke werkzaamheden niet aan toe komen of aan zouden denken. Hij weet onze medewerkers uit te dagen, zelfvertrouwen te geven. Hij lost belemmeringen op en zorgt daarmee voorruimte om echt aan vernieuwingen te werken. Hij heeft een positieve blik naar anderen en zichzelf, gericht op dat wat kan. Dit maakt hem resultaatgericht. Hij zit niet vast aan één benadering, is creatief, enthousiasmerend en meedenkend. Jan is in staat om op grote lijnen veranderingen te formuleren, maar ze daarna ook samen met het team te bereiken”