Lex van den Nieuwenhuizen

Al jaren geleden heb ik bewust gekozen voor onderwijs en ICT. In beide werelden heb ik het vak onder de knie gekregen, eerst als docent en later als automatiseerder. Nu ambieer ik rollen als adviseur, projectleider en lijnmanager in het onderwijs op het genoemde scheidsvlak. Daarin is een gedegen track record opgebouwd, met name in het PO, VO en MBO. Ik houd me bezig met de actuele thema’s die spelen in het onderwijs en heb ruime ervaring met aansturen van mensen.

Geniet van
Mensen inspireren, motiveren en enthousiasmeren: als dat lukt is mijn missie geslaagd. In het onderwijs vind je een hoop passie, maar vergeet men vaak dat niets vanzelf gaat en alles geborgd moet worden. Die meerwaarde geven en zorgen dat passies niet doven als een nachtkaars is elke keer weer een mooie ervaring.

Talent in
Verbinden van onderwijs en technologie, zorgen voor geslaagde projecten

Klanten zeggen over mij
‘Lex is hands-on en resultaatgericht. Hij heeft een brede theoretische achtergrond, maar weet met standaarden en technieken pragmatisch om te gaan. Hij is nuchter en zakelijk, afspraak is bij hem ook echt afspraak. Ook door zijn rustige en weloverwogen manier van communiceren weet hij het vertrouwen te verwerven. Hij kan goed communiceren op zowel bestuurlijk niveau als met docenten en ICT-ers. In zijn werk organiseert hij duidelijke structuren, met zijn pedagogische achtergrond weet hij mensen goed mee te krijgen om de weg van de verandering te bewandelen.’